Historia

Itämainen tanssi rantautui Lappeenrantaan

Itämainen tanssi saapui Lappeenrantaan, kun tanssista innostunut ja maailmaltakin oppia hakenut Airi Salmela muutti kaupunkiin ja alkoi opettaa tanssia vuonna 1987. Airi sai monet naiset innostumaan itämaisesta tanssista, ja harrastajien määrä kasvoi vuosi vuodelta.

Niilin Helmet ry

Airin tanssitunneilla käynyt Eija Uski innostui itämaisesta tanssista niin, että hankittuaan lisäoppia ulkomailtakin asti hän ryhtyi itsekin tanssinopettajaksi vuonna 1999. Eijan johdolla joukko aktiivisia Itämaisen tanssin harrastajia perusti vuonna 2001 toimintansa tueksi yhdistyksen Niilin Helmet ry. Yhdistyksen tarkoituksena on paitsi ylläpitää jäsentensä fyysistä hyvinvointia, myös edistää ja monipuolistaa itämaisen tanssin harrastusmahdollisuutta.

Aktiivisesti helisyttelevät Helmet

Nyt jo 15-vuotta aktiivisesti toiminut Niilin Helmet ry on ehtinyt järjestää monia itämaisen tanssin näytöksiä, ollut mukana kahdessa kesäteatterin näytelmässä sekä esiintynyt lukuisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa sekä muiden yhdistysten näytöksissä. Yhdistys on tuonut Lappeenrantaan monia kansainvälisestikin tunnettuja tanssinopettajia ja järjestänyt useita näytösmatkoja sekä erilaisia illanistujaisia; kuten pikkujouluja ja tanssi-iltoja.

Pyörivä Helmi ei sammaloidu ja jatkaa yhä kaunista helinäänsä Saimaan rannalla!